Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dobré vědět, držte se.

0 0
možnosti

Verim, ze ve vyjimecnych pripadech jako je vas se covid muze stat hlubsim problemem. Klicem je silna imunita a dusevni pohoda. Presne proti tomu jdou rousky, panika a opatreni devastujici ekonomiku.

Ja prodelal covid v prvni vlne. Zrejme s tim byly spojene po nekolika mesicich obehove problemy, pichani i srdce, zavrate, bolest bricha.

Naordinoval jsem si pohyb na vzduchu, dychani neomezene rouskou, slunce, hory. Prerusovany pust. (intermittent fasting). Zacal jsem uplne abstinovat.

Jeste stale se mi sice nedari pri behani dosahnout vykony co jsem mel pred 2 lety. Ale citim, ze mozek a pamet je asi ve sve nejlepsi forme. A i v dalsich ohledech se kvalita meho zivota rychle zlepsuje. Dulezite je zachovat si optimismus. Nepoddavat se strachu ktery mi vnucuji media. Silna zdrava mysl. Tu clovek doma u televize nevysedi.

Preji vam brzke uzdraveni.

0 2
možnosti

Musím říct, že je mi smutno, když vidím, na jakou půdu můj článek také dopadá...

Pochopte, že tenhle článek není o tom, že jsem měl bebí a potřebuji si postěžovat celému světu....

Je o tom, že už během průběhu onemocnění se objevily příznaky něčeho dalšího a já netušil, co to může znamenat.. a neřekl mi to nikdo z doktorů - zašlo to tak daleko, že jsem mohl umřít na nedostatek krevních destiček, které mi zlikvidoval můj autoimunitní systém...

Popisuji, co následovalo, proto, aby někdo další, kdo by měl podobné příznaky po překonání Covidu (krvácení, které nejde zastavit, modřiny po těle) něco dělal a nenechal to zajít do fatálního stadia...

Pokud jste Covid prodělal s malými příznaky v první vlně, klidně jej můžete dostat podruhé s větší náloží a úplně jinou reakcí.... navíc věřím tomu, že nejste na světě sám, máte blízké, kamarády... a zkuste si představit, že někdo z nich bude mít stejné příznaky i po překonání jako já....

Po přečtení tohoto článku byste měl člověku, který má týden po Covidu modřiny po celém těle a nedaří se mu zastavit krvácení říct: "Utíkej na krev, to může být reakce tvého imunutiního systému na Covid".... můžete to říct, i člověku, kterému se spustí krev dva dny po prvním pozitivním testu....

A můžete mu tím zachránit život...

A nebo mu můžete říct, že má mít optimismus, zdravou mysl a že jí před televizí nevysedí.... a to mu pak můžete napsat i na věnec... jistě to ocení...

3 0
možnosti

M57a78r83e94k 83M11a11c90h

13. 3. 2021 6:52

Pane Hynku, četl jste celý text nebo jen nadpis jak v Blesku? A pokud ano rozumíte vůbec psanému textu? Pán píše o tom jak se ocitl bez přehánění kousek od smrti(s největší pravděpodobností díky Covidu) a chce tím varovat ostatní! Za což zaslouží dik a přeji mu rychlé uzdravení.

2 0
možnosti

A čemu mám nebo nemám rozumět? U nemocných s covidem jsou problém krevní sraženiny, častá příčina úmrtí. Bohužel to někdy imunitní systém přežene. Největší pravděpodobnost, špatný imunitní systém. Špatná reakce byla asi otázkou času. No a milion lidí o chřipce ani nevědělo. Kolik lidí umře na raka a nic. Objeví se silnější chřipka a blbneme.

0 0
možnosti

Nakažených milion, podle odborníků to bude dvoj až trojnásobek. Očekávám půl milionu nebo milion blogů? na téma měl jsem covida a ani jsem o tom nevěděl(a).

1 3
možnosti

J42a58n 23R58i90c93h11t26e90r

12. 3. 2021 12:00

A jak víte, že to nějak souvisí s covidem?

Abyste rozuměl, já jsem absolvoval covid před dvěma týdny a popravdě, lepší nemoc jsem neměl. První den dvě hodiny zimnice (podle toho jsem to poznal a hned vyrazil na testy) a pak už jen pohoda. Neztratil jsem čich ani chuť (přítelkyně čich, ale už je v pořádku, týden po skončení nemoci), jen mi bylo líto, že je venku tak hezky a já nikam nesmím. Spal jsem každý den do dvanácti, pak si udělal jídlo a šel si s knížkou sednout na balkón. Když už byla zima, pustili jsme si Netflix a otevřeli víno (toho jsme spotřebovali dost:-)).

Od té doby uplynul týden. Jsme stále možná trošku unavenější, ale nic světoborného.

Ovšem ani jeden například nejsme obézní, narozdíl od 70% nakažených, kteří mají opravdu vážné potíže, nemáme cukrovku ani srdeční problémy.

Nicméně o potížích, jaké máte vy, jsem opravdu ještě neslyšel, proto se ptám.

A přeji brzké uzdravení;-)

2 7
možnosti

Myslíte kromě toho, že to potvrdili doktoři na Hematologii? Protože jsem nic jiného neměl... v prosinci mi operovali žlučník, veškeré krevní testy naprosto v pořádku... a tři dny po pozitivním testu v únoru tohle všechno začalo krvácením při smrkání...

4 0
možnosti

I60v57o 44Ž89i25ž93k27a

12. 3. 2021 9:19

Řešit následky covidu je pozdě. U někoho přijdou po měsíci, u jiného za dva roky. Dobře vyzkoumáno to maji v Asii u MERS a SARS-1, proto vsází na prevenci. Na prvním místě je nutné zastavit šíření nákazy, my se to akorát naučíme o něco později.

4 0
možnosti

Až si za dva roky po covidu zlomím nohu,tak mi řeknou,že je to následkem řídnutí kostí,vyprovokovaném coronou.Pochopila jsem váš příspěvek správně?

0 1
možnosti
Foto

I61v46o 85C16i28l35i23c82h

11. 3. 2021 21:29

Je to zcela nová nemoc a imunitní systém každého jednotlivce se s tím zatím pere po svém, bohužel ten Váš to udělal takto ;-( Moc přeji, ať jste brzy v pohodě!

9 0
možnosti

Díky, dělám, co se dá - řídím se hlavně radami a pokyny lékařů :-)

1 0
možnosti

Doslova podruhé narodil.

Tak žijte moudřeji.

0 0
možnosti

Nezlobte se, ale já jsem nežil nemoudře... dokonce bych řekl, že naopak - vysvětluji výše :-)

0 0
možnosti

R12a65d25e44k 10H68o66d71a54ň

11. 3. 2021 21:02

To je trochu záhada, protože od začátku se v podstatě řeší v souvislosti s covid19 spíše opačný problém - tvorby sraženin, na které navíc nepomáhají léky na ředění krve.

No, zjevně něco s trombocity je špatně, buď jedním nebo druhým směrem.

0 0
možnosti

Netuším, ale evidentně na klinice věděli, co se mnou a neměl jsem pocit, že jsem úplně první s tímhle průběhem

0 0
možnosti

Covid je čiré zlo. Jsem lékařka- a vlastne při veškerých možnostech co naše moderní doba zná, platí stále jedno pravidlo: co jsem znala a mohla na nej aplikovat, neplatí. Každý specialista může popsat klinické obrazy onemocnění Covidem ze svého oboru. Ale tu sjednocující linii- vysvětlení proč zrovna u Vás se toto stalo, nezname. Víme pouze, že někdy někomu se zblázní imunitní systém a vznikají různé problémy, kdy imunitní systém ničí svoje tělo. A to vlastně děla ty těžké průběhy a komplikace. Proč někdo má pouze rýmu nebo nic a někomu se zblázní imunita je základní otázka a tu stále nemáme odpovezenou. Proto dostat Covida je vladtne jako hrát Ruskou ruletu....

Přeji Vám hodně zdraví. A síly. A i slunicka do duše....

25 0
možnosti

Děkuji velice... Chápu, ale zase na druhou stranu: co měli říkat doktoři v době Španělské chřipky, moru, či cholery... jako lidstvo jsme teď dál :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 127
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1507x
Člověk velice všímavý a ještě více upovídaný

Seznam rubrik